сите категории
EN

вести индустрија

Дома>Вести>вести индустрија

Некои недоразбирања во врска со процесот на MBR

Време:-2020 07 27- Посети: 96

MBR технологија? Дали сте запознати со тоа како да го користите?Во последниве години, процесот на MBR беше широко користен од луѓе. Процесот на МБР може да се користи во многу апликации како што се повторна употреба на отпадна вода, подобрување на еколошките стандарди и третман на дисперзија на отпадни води. Како што сите знаеме, причината зошто MBR процесот има толку широко распространета употреба, главно се должи на неговите извонредни предности како што се високиот товар, долготрајното време на калта, високата ефикасност на исклучувањето и малото стапало.


Оваа статија ќе продолжи да ве запознава со недоразбирањата во врска со примената на процесот на МБР во третман на отпадни води.

 

Неразбирање 5: Мембраната е одговорна за квалитетот на отпадните води.

 

Точно толкување: Принципот на мембраната е филтрација, што е физички процес.

 

Отстранувањето на загадувачите е главно SS, а неговото значење за MBR е да ги подобри биохемиските перформанси. Но, мембраната не може да ја филтрира растворливата органска материја, па затоа не може да пресретнува COD и други индикатори.

 

Отстранувањето на органската материја сепак зависи од дизајнот и управувањето со работењето на целиот ланец на процеси.


Во следната статија, ќе продолжиме да ги воведуваме недоразбирањата на процесот на МБР.