сите категории
EN

вести индустрија

Дома>Вести>вести индустрија

Некои недоразбирања во врска со процесот на MBR

Време:-2020 07 28- Посети: 118

MBR технологија? Дали сте запознати со тоа како да го користите?Во последниве години, процесот на MBR беше широко користен од луѓе. Процесот на МБР може да се користи во многу апликации како што се повторна употреба на отпадна вода, подобрување на еколошките стандарди и третман на дисперзија на отпадни води. Како што сите знаеме, причината зошто MBR процесот има толку широко распространета употреба, главно се должи на неговите извонредни предности како што се високиот товар, долготрајното време на калта, високата ефикасност на исклучувањето и малото стапало.


Оваа статија ќе продолжи да ве запознава со недоразбирањата во врска со примената на процесот на МБР во третман на отпадни води.

 

Misunderstanding 6: The MBR process is only applicable to domestic sewage.

 

Correct interpretation: MBR process is a combination of activated sludge method and membrane filtration method, which is different from the combination of traditional activated sludge method and secondary sedimentation tank.

 

In this sense, the MBR process is applicable to scenarios where the activated sludge method is required. However, for some sewage that is likely to cause membrane clogging, its pretreatment needs to meet the requirements of the MBR process.The above articles are some common misunderstandings about the MBR process. Do you have a clearer understanding of the MBR process? For more knowledge about sewage treatment, we look forward to discussing it together!